KO SDP SBK

Vrijeme je da se građani Srednjobosanskog kantona probude iz beznađa

U Travniku je održana 12.redovna sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH Srednjobosanskog kantona na kojoj se razgovaralo o aktuelnoj situaciji na području Kantona, ali i pripremam za predstojeće unutarstranačke izbore.

S tim u vezi donesena je odluka da se izbori za novog Predsjednika i rukovodstvo Kantonalne organizacije SDP BiH SBK/KSB zakažu za 14.09.2019.godine kada će biti održana Izvještajno – izborna konferencija za madatni period 2019-2023.godina.

„Na ovoj Konferenciji važno je da još jednom pokažemo kako je SDP BiH jedinstvena organizacija na području Srednjobosanskog kantona i da još jači uđemo u pripreme za predstojeće Lokalne izbore 2020.godine.“ – istakao je Nijaz Helez, predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB osvrčući se na aktivnosti koje SDP BiH predstoje u narednih mjesec dana na području Srednjobosanskog kantona.

Posebna teme sastanka bilo je i trenutno društveno – političko stanje na području Srednjobosanskog kantona, te rad Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK. Rad Kluba je ocjenjen kao svijetla tačka u monotoniji koja preovladava u Skupštini Kantona, sa nizom veoma kvalitetnih i konkretnih prijedloga i inicijativa kako bi se unaprijedio život svih građana ovog Kantona. Na želost, kao i do sada ove inicijative nalaze na veoma malo podrške kod vladajuće većine koja sve čini da Srednjobosanski kanton i dalje ostane nalošije rangiran kanton po večini statitstičkih i ekonomskih pokazatelja u Federaciji. „Posebnu pažnju smo posvetili borbi za socijalno naugroženije kategorije stanovništva, te unaprijeđenju rada medicinskih ustanova na Kantonu i nadamo se da će to građani u skorije vrijeme osjetiti“ – istakla je Ljubinka Atanasijević, potpredsjednica Skupštine SBK/KSB.

„Kvalitet rada naših zastupnika u kantonalnim skupštinama, federalnom i državnom Parlamentu je ono što nam daje snagu i vjeru da će nas građani prepoznati na narednim izborima kao jedinu alternativu beznađu koje odavno uvuklo u Srednjobosanski kanton. Imajući ovo u vidu na predstojećim unutarstranačkim izborima čemo još jaće zbiti naše redove i nastaviti borbu za građansku Bosnu i Hercegovinu. Naši zastupnici u Skupštini SBK/KSB imaju punu podršku svih organa SDP BiH da nastave s kvalitetnim radom i zastupanjem interesa svih građana ovog Kantona bez obzira na naciju.“ – zaključio je Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, koji je bio jedan od gostiju na sinošnjoj sjednici.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu