SDP BiH
Saša Magazinović

Vrijeme je da izborne rezultate diktiraju birači, a ne brojači

Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, na način kako su predložene i kako nikako da dođu pred poslanike Parlamenta BiH, zapravo su predložene s namjerom da ne prođu i da se što više vremena potroši kako bi se držala tenzija u društvu na način kako je to po mjeri HDZ-a, kazao je Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH uoči jučerašnje sjednice Predsjedništva te stranke.

– Danas imamo sastanak, većina stranaka se odazvala, gdje želimo u Parlamentu govoriti o izmjenama Izbornog zakona na način da izborne rezultate diktiraju birači, a ne brojači i stranačke centrale koje na različite načine mijenjaju volju građana – rekao je Magazinović.

Predsjedništvo SDP-a razmatralo je i pitanje akciza.

– Vidimo da vlast ima problem da izađe sa novim zakonom iako su to najavili. Kada eventualno bude novi zakon na dnevnom redu, opredijelit ćemo se, ali teško da će doći do promjene stava jer smatramo da su aktuelne vlasti nekredibilne da traže novac od građana za nastavak cestogradnje jer da bi nastavili graditi, znači da su gradili nešto prije, a nisu – dodao je Magazinović.

Kazao je i da Klub poslanika SDP-a u Predstavničkom domu bh. Parlamenta još nije zauzeo stav o prijedlogu izmjena Zakona o akcizama koji je uputio Nezavisni blok.

– Taj prijedlog znači da se uzme deset feninga za cestogradnju, ali ne od građana nego iz budžeta. Na taj način bi ovaj problem mogao biti riješen, ako je tačno da u budžetu ima viška. Ako nema, onda predlagač treba reći kome će se uzeti taj novac – rekao je Magazinović.

Avaz.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu