Mijatović za Radio Sarajevo

Vojin Mijatović: Podnio sam krivičnu prijavu protiv Hodžića i “FH Srebrena malina”

Kao što sam i najavio danas smo podneli krivičnu prijavu protiv Privrednog društva “HF Srebrena malina” doo Srebrenica i Fikreta Hodžića, odgovornog lica u istom privrednom društvu.

To je na svom Facebook profilu napisao Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, koji je za Radiosarajevo.ba obrazložio svoj stav koji je napisao na ovoj društvenoj mreži.
“Prijavu protiv Hodžića i “HP Srebrena malina” smo podnijeli da sve ne ostane samo na medijskim nastupima. Više nego je vidljivo da se radi o delu prevare i malverzacija. Prijavu smo predali u Tužilaštvo u Bijeljini. To ćemo isto uraditi sa aferom mobilne bolnice firme iz Bratunca. Ona je dobavljač nabavke medicinske opreme, a firma se bavi
proizvodnjom i prometom naoružanja.

Ono što smo tražili je to da se javno objave sve nabavke u periodu korone. Nažalost, imamo lošu praksu da se kada se pojave donacije tada “niknu” i budžetski paraziiti. Oni se okoriste o sredstva građana BiH i poreznih obveznika svih građana naše države”, kazao je Mijatović za Radiosarajevo.ba.

Potpredsjednik SDP-a je putem društvenih mreža pratio aferu koja je uzdrmala cijelu BiH.

“Ovo je katastrofa… Nisam osoba koja morališe, nisam sklon tome, ali ovo je dno dna. Uglavnom, ne želimo da sve ostane na šalama na društvenim mrežama i zbog toga sam realizirao svoju najavu”, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, za naš portal.