SDP BiH
Saša Magazinović

Vlast zatvara oči pred problemima

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak sazvali su za 24. oktobar drugu posebnu zajedničku sjednicu oba doma PSBiH.
Na dnevnom redu sjednice samo je jedna tačka: Poslanici i delegati pitaju – Vijeće ministara BiH odgovara.

Ignoriranje većine iz obavještenja poslanog iz Parlamenta vidljivo je da nije prihvaćen zaključak s posljednje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH da u dnevni red te sjednice bude uvrštena i tačka o temi funkcioniranja Vijeća ministara. Poslanici koji su podržali ovaj zaključak nisu zvanično obaviješteni o tome, ali su ogorčeni zbog činjenice da se predsjedavajući Denis Zvizdić pokušava zaštititi od odgovornosti prema Parlamentu BiH.

Saša Magazinović, poslanik SDP-a, kaže da su nejasni razlozi iz kojih postoji otpor vlasti spram ideje da Parlament BiH raspravlja o povjerenju i rezultatima rada Vijeća ministara.

– Nekad mi se čini da se čelnici vlasti ponašaju kao djeca koja se plaše mraka i misle da, ako zatvore oči, mrak će nestati. Tako i oni zatvaraju oči pred realnim životom i problemima, ali, na njihovu žalost, čak i rijetko kad ih otvore, ti problemi su i dalje tu, a ispred njih i dalje stoji nezadovoljni narod – kaže Magazinović.

Dnevni avaz


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu