Kafa s vijećnicima u Vogošći

Nikad gore stanje u vlasti na svim nivoima

Općinska organizacija SDP BiH Vogošća održala je treću po redu “Kafu s vijećnicima i parlamentarcima”, projekat koji za cilj ima informisanje članova i građana o aktuelnim političkim pitanjima, kao i razgovor o gorućim problemima u društvu.

Ovoga puta, “Kafa s vijećnicima i parlamentarcima” je održana u prostorijama Mjesne zajednice Hotonj koja je bila premala da primi sve one koji su željeli razgovarati sa predstavnicima SDP-a u zakonodavnoj vlasti na raznim nivoima. Sa građanima su razgovarali Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, Damir Mašić. zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije, Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, kao i generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić.

Predsjednik SDP BiH Vogošća, Fuad Abaspahić, u uvodu je istaknuo kako je ovo nastavak neformalnih razgovora sa građanima, pristupa koji njeguje samo SDP BiH. Dodao je kako vijećnici SDP-a u Općinskom vijeću kontinuirano održavaju kontakt s građanima i kroz inicijative pokušavaju riješiti nagomilane probleme građana Vogošće.

Generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić je građanima prezentirao rad SDP BiH na programu, Planu 10, koji je finaliziran i biti će predstavljen građanima narednog mjeseca. Dodao je kako je SDP jedina partija koja je dala mogućnost svim članovima da predlažu i budu predlagani za bilo koju izbornu listu na predstojećim izborima.

Segmedina Srna-Bajramović je upoznala okupljene sa inicijativama zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, i dodala “Vlast je građanima oduzela Parlament. Zbog unutrašnjih sukoba u koaliciji, vlast nije u stanju održati sjednicu Parlamenta FBiH, kako Predstavničkog doma, tako ni Doma naroda.”

“Obećali su da će riješiti problem saobraćajnih gužvi u Vogošći transferzalom od 250 miliona KM, a nisu u stanju uraditi metar autoputa sa sredstvima koja su im već osigurana.”, rekao je Damir Mašić, govoreći o gorućem pitanju za građane Hotonja koje je aktuelna vlast krajem prošle godine htjela u potpunosti izuzeti iz saobraćajnice ka Sarajevu.

Saša Magazinović se osvrnuo na aktuelna pitanja u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

“HDZ je predložio Izborni zakon samo da on ne bi bio usvojen i kako bi mogli osporiti rezultate predstojećih Izbora preko svojih satelita u CIK-u. Nadamo se da će tehničke izmjene vezane za sam izborni proces biti usvojene u Domu naroda, a imamo obećanja i kako će se to desiti. Važno je da konačno izbore odlučuju birači, a ne brojači.”

Nakon uvodnih izlaganja gostiju, okupljeni članovi i građani su postavili razna pitanja vezana za aktuelnu političku situaciju i istaknuli su zadovoljstvo što su članovi najviših zakonodavnih tijela našli vremena da ih saslušaju i pruže im odgovore na pitanja.

SDP Vogošća će i dalje nastaviti sa praksom organizovanja neformalnih druženja “Kafa s vijećnicima i parlamentarcima” kako bi i dalje održali komunikaciju s građanima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu