Lana Prlić

Vladu FBiH ne zanima povećanje dječijeg doplatka i porodiljnih naknada

Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH i zastupnica SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, na svom Facebook profilu je navela kako je dostavila sugestije na Nacrt zakona o zaštiti obitelji sa djecom u FBiH.

„Ove sugestije sam izradila uz razgovor sa nevladinim sektorom i udruženjima kojima su glavni fokus djeca i obitelj.

Nažalost, predlagatelj Zakona, Vlada FBiH nije organizirala javnu raspavu povodom ovog Zakona koji tretira teme kao što su dječiji doplatak i porodiljne naknade, gdje bi svi zainteresirani mogli da daju svoje sugestije i primjedbe na Zakon koji ovaj entitet čeka već godinama.

Prilikom usvajanja nacrta zakona su obećali u roku od šest mjeseci dostaviti tekst prijedloga zakona, ali očito da će to biti samo još jedno neispunjeno obećanje“, navela je Prlić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu