Predsjedništvo SDP BiH

Vladajući svoj patriotizam trebaju dokazivati brigom o građanima, a ne ispraznom nacionalističkom retorikom

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH je ponovo pozvano da prestane kršiti procedure i da konačno zakaže sjednicu na kojoj će biti razmotren SDP-ov i DF-ov prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

Vladajuća koalicija je pozvana da odustane od prijedloga Zakona o PIO/MIO, kojim se ogromna većina penzionera gura u potpuno siromaštvo. Rastuće, sve glasnije protivljenje javnosti i sindikata u Federaciji BiH prema ponuđenom Zakonu, koji je sve osim kvalitetnog rješenja, moraju uvažiti vlasti koje je taj narod birao.

U svjetlu učestalih pokušaja vladajućih stranaka da katastrofalne učinke svoje vlasti sakriju pod tepih nacionalističke retorike, Predsjedništvo je pozvalo vladajuće da svoj patriotizam i brigu za narodom dokažu što bržim dostavljanjem odgovora na Upitnik EU, rješavanjem pitanja izbornog zakonodavstva i usvajanjem budžeta.

Na sjednici su izneseni podaci o nastavku rasta članstva partije u bh. entitetu Republika Srspka, a Predsjedništvo je imenovalo radnu grupu koja će voditi aktivnosti na formiranju većeg broja lokalnih organizacija u ovom dijelu države.

Donesen je zaključak o pokretanju razgovora na području entiteta RS sa svim strankama, za koje SDP BiH smatra da mogu biti dijelom evropskog bloka, koji će se suprotstaviti vladajućim nacionalističkim ideologijama na izborima u ovom dijelu države.

Predsjedništvu je predstavljena informacija o toku izrade izbornog programa SDP BiH pod nazivom „Plan 10“, čije osnove će biti prezentovane na skorom strateškom planiranju partije u Doboju.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu