Klub vijećnika SDP BiH Travnik

Vladajuće stranke u Općinskom vijeću Travnik izbjegavaju raspravu o iseljavanju stanovništva

Klub vijećnika SDP BiH Travnik u Općinskom vijeću Travnik obavještava javnost u Travniku da smo svjedoci odugovlačenja i opstrukcije vladajućih stranaka, i to SDA i HDZ BiH, kada se tiče održavanja Vanredne sjednice OV Travnik sa temom iseljavanja stanovništva iz BiH i općine Travnik.

Nije čudno što se opstruira rad SDP BiH Travnik u OV Travnik, ali je čudno da dvije navedene stranke, koje “tobože” brigu brinu o svojim narodima, nisu zainteresirane da učine dodatne napore i donesu odluke koje bi mogle imati uticaj na smanjenje broja mladih i cijelih familija koji napuštaju naš Travnik u potrazi za normalnim načinom života, i to tamo gdje nije važno da ste član nacionalne stranke da bi dobili posao u državnoj upravi.

Vjerovali smo da će novi saziv OV Travnik prepoznati problem iseljavanja, jer je većina vijećnika potpisala Inicijativu našeg vijećnika Zorana Gazibarića o održavanju ove vanredne sjednice, ali nismo vjerovali da ćemo svjedočiti opstrukciji u toj mjeri da sjednica još uvijek nije zakazana, a morala je biti po Poslovniku OV Travnik.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu