SDP BiH Velika Kladuša

Vladajuća garnitura u Velikoj Kladuši se rasipa novcem, a oduzima od djece!

Općinski odbor SDP BiH Velika Kladuša povodom nove Odluke o subvencioniranju prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola na području Velike Kladuše izdaje sljedeće saopćenje za javnost:
Ovim putem izražavamo žaljenje i razočaranje zbog još jednog novog sramnog poteza aktuelne vladajuće garniture u Velikoj Kladuši, ali i šutnjom tzv. „opozicije“ u Općinskom vijeću.

Novom odlukom roditelji učenika-putnika osnovnih škola će biti primorani da plaćaju mjesečne karte u cijelosti, nakon čega će morati predavati zahtjeve za subvenciju svaki mjesec, a koju bi Općina trebala uplaćivati na žiro račun jednog od roditelja.

Smatramo da je ovom odlukom izvršen još jedan u nizu udara po džepove građana Velike Kladuše, a sve u cilju financiranja ogromnog kabineta načelnika Velike Kladuše koji broji trenutno devet savjetnika koji građane Velike Kladuše koštaju na godišnjem nivou preko četiristo hiljada konvertibilnih maraka, te rasipničkog trošenja budžetskih sredstava.

Općinski vijećnici, mnogobrojni savjetnici i sam načelnik nisu vodili računa o tome da je velik broj onih roditelja koji jednostavno nisu u mogućnosti da mjesečno plaćaju karte pa da onda čekaju povrat Općine, te koliki su ustvari dodatni trošak samo bankovne usluge kada uzmemo u obzir mjesečno ždodatnih nekoliko hiljada transakcija, ako ih ikako bude i bilo.

Dosadašnji način financiranja je po nama puno bolji i efikasniji neko aktuelni, jer do sada roditelji osnovaca putnika nisu bili primorani da kupuju karte već su učenici u svojim školama uredno primali karte, a škola je ta koja je vodila evidenciju učenika putnika i Općina je u svakom trenutku imala tačnu i potpunu sliku pravog stanja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu