Hamdija Lipovača

Vlada USK-a ispunila obećanje o povećanju plata zaposlenima u obrazovanju

Vlada Unsko-sanskog kantona usvojila je prijedlog Sporazuma o utvrđivanju visine plata i naknada zaposlenih u ustanovama predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i odluku o visini osnovice i koeficijenta za zaposlene u obrazovanju.

Slika

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) na danas održanoj sjednici u Bihaću usvojila je prijedlog Sporazuma o utvrđivanju visine plata i naknada, koje nemaju karakter plata, zaposlenih u ustanovama predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i odluku o visini osnovice i koeficijenta za zaposlene u obrazovanju. 

– Ovim izjednačavamo plate zaposlenih u obrazovanju sa ostalim budžetskim korisnicima, čime smo ispunili obećanje, koje smo dali na sastancima sa predstavnicima sindikata, u vrijeme pripreme budžeta za 2014. godinu, u čemu su sindikati aktivno sudjelovali kao socijalni partneri – istakao je premijer USK-a Hamdija Lipovača dodajući da se čeka da škole završe i dostave potrebnu dokumentaciju kako bi se moglo, već kod prve naredne isplate plata, krenuti sa obračunom po novim koeficijentima. 

Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne politike USK-a Amira Murića, danas je usvojen i Prijedlog utroška sredstava grantova za: materijalno-socijalnu pomoć, smještaj u ustanove socijalne zaštite, smještaj u drugu porodicu, naknade civilnim žrtvama rata i porodiljsko bolovanje u 2014. godini. Za ove grantove planiran je iznos od 10,2 miliona KM, a usvojen je i Program utroška granta subvencije javnim ustanovama za zdravstveno osiguranje neosiguranih lica za šta je planiran iznos od 630.000 maraka. Vlada je danas na prijedlog Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara USK-a donijela rješenje o imenovanju glavnog inspektora Muje Koričića iz Bihaća za policijskog komesara Uprave policije MUP-a USK-a. 

S ciljem ušteda u budžetu i slijedeći zahtjeve građana, Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluke o smanjivanju izdataka za korištenje telefona, te o drastičnom smanjivanju plata direktora domova zdravlja, bolnica, apoteka i Zavoda za zdravstveno osiguranje (ZZO) USK-a, saopćeno je iz Press službe Vlade USK-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.