KO SDP BiH SBK

Vlada SBK treba dati priliku svima za zaposlenje, a ne samo odabranima

Vlada SBK/KSB je na 5.sjednici utvrdila NACRT UREDBE o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Srednjebosanskom kantonu.

Dalje kažu da se ovom Uredbom uređuje postupak prijema u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama…da skratimo nabrajanje Vlade SBK/KSB, radi se o upošljavanju u državne institucije na području Srednjobosanskog kantona i općinama SBK/SBK.

Predlagač ove Uredbe je ministar privrede. Kakva je namjera Vlade SBK/KSB pokazuje činjenica da je ministar privrede po struci doktor medicine, i umjesto da se bavi svojom strukom i rješavanjem tako nagomilanih problema u zdravstvu i ogromnim dugovanjima Bolnice Jajce, iz koje dolazi resorni ministar, on se bavi privredom, koja je, kao i Bolnica Jajce, u totalnoj dubiozi.

Pitamo ministra privrede da nam pokaže spisak uposlenih u ministarstvu u zadnjih deset godina?!

Redom i neredom sve članovi SDA i HDZ, i tako u čitavom javnom sektoru. Ako bi Vlada SBK/KSB bila bar malo moralna, onda bi trebala da se prilikom upošljavanja u javnom sektoru da prilika svima onima koji ispunjavaju uslove, a ne kako je to sada, samo članska karta SDA ili HDZ, a o struci može i poslije.

Treba dati priliku svima, a ne odabranima, i na taj način, transparentnost prije svega, spriječiti ćemo odlazak ovolikog broja mladih osoba.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu