Nermin Nikšić

Vlada neće raditi po željama "isfrustriranih političara" već po Ustavu i zakonima

Nikšić je pozvao Čavaru da se radije okrene imenovanju nove vlade zajedno s potpredsjednicima Federacije BiH.

Slika

Nakon što je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara  donio nalog da odgovorne osobe u Vladi FBiH i drugi pravni subjekti izvršne vlasti odmah obustave donošenje nekih odluka, federalni premijer Nermin Nikšić je za Fenu izjavio da Vlada neće raditi prema željama "isfrustriranih političara" već isključivo po ustavnim i zakonskim ovlaštenjima.

Nikšić je pozvao Čavaru da se radije okrene imenovanju nove vlade zajedno s potpredsjednicima Federacije BiH.

Pozvao ga je da cijeni to što su delegati u Domu naroda Federalnog parlamenta, koji su članovi Nikšićeve Socijaldemokratske partije, dali potpise kojima je odblokirano imenovanje predsjednika FBiH mada nisu glasali personalno za Čavaru.

"Nije nam palo na pamet da glasamo za čovjeka koji je svečano dočekivao osuđenog ratnog zločinca (Darija Kordića) po povratku iz zatvora", rekao je Nikšić i još jednom pozvao Čavaru da formira novi saziv Federalne vlade "a ako ona bude pristajala na njegove naloge, da ih tu ostvaruje".

Nalog koji je danas donio novoimenovani predsjednik FBiH Marinko Čavara odnosi se na zabranu sadašnjoj vladi čiji je mandat pri kraju da donosi odluke koje nisu neophodne za funkcioniranje Federacije do konstituiranja novog izvršnog tijela vlasti sukladno izbornoj volji građana.

Nalog se odnosi na sva kadrovska rješenja i nova upošljavanja u institucijama izvršne vlasti i poduzećima u kojima Federacija ima upravljačka prava.

Spomenuti nalog se ne odnosi na odluke čije ne donošenje ili odgođeno donošenje može prouzročiti štetne posljedice za Federaciju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.