Vlada KS diskriminira populaciju mladih

Dodatno bodovanje onih koji su boravili u toku rata u BiH je diskriminatorni kriterij Vlade KS za subvencioniranje mladih koji žele rješiti stambeno pitanje. Diskriminacijom Vlada sarajevskog kantona stvara razdor u populaciji mladih. Zato je za Forum mladih SDP BiH Sarajevo taj kriterij neprihvatljiv.

Kantonalni vlastodršci moraju biti svjesni da većina mladih ljudi nije mogla odlučiti da li će boraviti u Sarajevu u toku rata. Znači li to da su za SDA i njihovog koalicionog potrčka SBB, mladi koje nije zadesio rat i koji su rođeni poslije rata manje vrijedni?

Forum mladih SDP BiH Sarajevo, a vjerujemo i većina mladih u KS odbacuje da bude priviligovana na osnovu ovog kriterija Vlade KS. Ako kantonalni premijer Adem Zolj i njegovi ministri istinski žele pomoći mladima koji već u kolonama nezadovoljno odlaze iz svoje države, neka se prestanu baviti politikanstvom. Neka se počnu baviti politikom tj. počnu rješavati probleme koje im oni stvaraju više od dvije decenije. Za početak im predlažemo da počnu rješavati problem nezaposlenosti, ali ne tako da ih zapošljavaju u Njemačkoj i drugim zapadnim državama.

Na tome će im biti zahvalni svi mladi, i oni koji jesu i oni koji nisu proveli rat u BiH. Sumnjamo da će u tome uspjeti, a jedan u nizu dokaza za to je i ovaj besmisleni kriterij o subvencioniranju u rješavanju stambenog pitanja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu