SDP BiH Stari Grad Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo pomaže kladionicama, ali ne i zanatlijama

SDP BiH Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje politiku Vlade Kantona Sarajevo koja planira subvencionirati plate kladionicama, ali i ne zanatlijama.

Zanatlijama “de jure” nije zabranjen rad, ali “de facto” jeste, zbog čega smatramo da Vlada KS treba izmijeniti kriterije i način subvencioniranje plate sa posebnim naglaskom na malu privredu i obrtnike općenito, a zanatlije posebno.

SDP Stari Grad će uvijek biti uz zanatlije, jer su čuvari naše tradicije i jedni od ključnih nosioca naše turističke ponude. Na njihove vrijedne ruke oslanja se i hiljade radnih mjesta u turizmu.

Sramotan je odnos Vlade FBiH i Vlade Kantona Sarajevo prema zanatlijama kojih je najveći broj u Općini Stari Grad Sarajevo. Zapitajte se kako će Baščaršija izgledati ako se ugase sve zanatske radnje, koliko će turista dolaziti u Sarajevo da bi vidjeli kineske i turske proizvode i suvenire?

Općina Stari Grad je donijela određene mjere za pomoć zanatlijama koji su u općinskim poslovnim prostorima, ali to nije dovoljno, potebna je pomoć Kantona i FBiH. Država ne smije mirno gledati kako ne staju stari i tradicionalni zanati u našem gradu i zemlji!

Uskoro ćemo predstaviti i naš program #20za2020 za predstojeće lokalne izbore, čiji će važan dio biti projekti prema zanatlijama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu