Vlada HNK doslovno nema pojma šta radi

Dužni samo radi javnosti konstatovati da Izvještaj o radu Vlade HNK nije jednoglasno usvojen, jer se radi o jednom neozbiljnom marketinškom dokumentu u kojem se uopšte ne vide polazne osnove i ciljne vrijednosti, te ga je pri zdravoj pameti nemoguće slušati, a ne podržati.

Izvještaj o radu Vlade HNK za 2018. godinu predstavlja nabacani pregled brojeva koji potvrđuju bahati utrošak budžetskog novca za stranačke projekte SDA i HDZ pune korupcije i nepotizma u kojem bi institucije sistema po službenoj dužnosti imale puno posla da nisu pod političkom kontrolom.

Krenimo redom, grantovi i poticaji su potpuni promašaj i leglo kriminala u kojem se više ne zna ko ispred koje vladajuće stranke donosi ministru pravi spisak njegovih političkih poduzetnika koji moraju osvanuti na spisku.

Projekat vježbenika sa stranačkim knjižicama je direktno otjerao hiljade mladih iz našeg kantona što pokazuje i statistika u svojim izvještajima.

Pričati o poboljšanoj sigurnosti, kada svaka druga kuća ima kameru i alarm, a haustori zaključani je dokaz odrođenosti od problema običnih ljudi.

Utopljavanje zgrada je naslijeđeni projekat prošle vlade koji predstavlja kurtoazno partnerstvo sa međunarodnim finansijskim institucijama u realizaciji jasno definisanih ciljeva. Međutim i tu očigledno imamo kriterije u kojem brkamo prioritete jer nam se i dalje srednje škole trpaju u prostor osnovnih, a djeca nam sama lože vatru preko zime da se ugriju kao da je 19. vijek.

Promocija kriminalne rekonstrukcije cesta u kojem gotovo uvijek nedostaje centimetara asfalta i gdje prva kiša napravi rupe su nešto što je građanima poznato zadnje dvije decenije.

Projekti u okviru Mostarskog aerodroma sa Vladom HNK su jedni od najneuspjesnijih u istoriji.

Na kraju, ova Vlada HNK doslovno nema pojma šta radi, osim što provocira neosnovano se hvaleći dok naši sugrađani svoju djecu sve više gledaju preko interneta.

Prestali su implementirati vlastitu strategiju razvoja, djele novac bez kriterija, te za cijeli mandat nisu proveli niti jednu ozbiljni reformu u obrazovanju, zdravstvu i pravosuđu.

Ako se uspjeh jedne vlade mjeri po uspješnosti bačenog novca građana i pisanja bajki, te odrođenosti od života običnih ljudi onda ova naša ima najbolji ocjenu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu