Ministar Helez

Vlada Federacije BiH želi pomoći Srebrenici

Tema razgovora, kojem je između ostalih prisustvovao i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, bila je kako zadržati radna mjesta u Srebrenici i proširiti kapacitete postojećih kampanija

Slika

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Zukan Helez danas je boravio u Općini Srebrenica, gdje je razgovarao s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem.

Tema razgovora, kojem je između ostalih prisustvovao i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, bila je kako zadržati radna mjesta u Srebrenici i proširiti kapacitete postojećih kampanija.
 
-Imali smo nekoliko tema o kojima smo razgovarali na sastanku. Razgovarali smo o tome kako da pokušamo da obezbijedimo jedan sastanak na kojem bi bili prisutni premijer Vlade Federacije BiH i premijerka Vlade RS-a, načelnik i privrednici koji su locirani na području Srebrenice – izjavio je ministar Helez. 

Cilj je, naglasio je, zadržati radna mjesta u Srebrenici u ovom teškom vremenu.
 
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković naglasio je da su ministar Helez i potpredsjednik FBiH Pudarić prijetelji Srebrenice i da želi pomoći ovom gradu.
 
-Iskreno želimo revidirati naše odnose i da ih svedemo na realne okvire. U teškom vremenu trebamo pomoći kompanijama u smislu proširenja kapaciteta, koje su postale pozitivan primjer u našem gradu – potcrtao je Duraković. 

Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić također je potvrdio da se razgovaralo o tome kako pomoći Srebrenici da sačuva dio radnih mjesta te kako omogućiti otvaranje novih. 

To će biti moguće, kako je naveo, kroz podršku i pomoć preduzećima koji su došli u ovaj grad s ozbiljnom namjerom širenja proizvodnje. 

Ministar Helez je danas posjetio i Memorijalni centar Potočari i prisustovao sjednici Upravnog odbora Memorijalnog centra.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.