Vlada Federacije BiH građane u osvit grijne sezone ostavila bez plina

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra nečuvenim da je glavni ventil na gasovodu prema Sarajevu zavrnut, a sve u vremenu kada građane Sarajeva, ali ostale bh. građane koji se griju na plin, očekuje nova grijna sezona.

Ponovo se pokazuje da Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, nema niti miligrama suosjećajnosti prema građanima, koji su za federalne čelnike samo alat kojim će podebljati federalni budžet.

Ukoliko se pokažu tačnim informacije da u osvit grijne sezone nije potpisan ugovor za transport plina sa Srbijagasom, za očekivati je da odgovorni za takav nemar u BH-Gasu, ali i Ministarstvu energije, rudarstva i industrije FBiH, odmah podnesu ostavke.

Premijer Novalić iskoristio je blokadu formiranja vlasti da donese nekoliko katastrofalnih odluka, a ovo je posljednja u nizu. Počev od sramoćenja sa Aluminijom, gdje investori bivaju otjerani sa kapije ovog preduzeća, pa sve do nedavno obznanjenog prijedloga od mizernih osam posto zarade od ekslopatacije nafte i gasa u FBiH.

Podsjećamo da je upravo Vlada FBiH na čelu sa Novalićem, iz političkih razloga, predložila da se poveća cijena gasa za 30 posto, a sve kako bi se obračunala sa trenutnom Vladom Kantona Sarajevo, bez imalo obzira prema građanima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu