Elvir Karajbić

Vlada FBiH već tri godine obećava da će graditi ceste, a ne gradi ništa

Dio sredstava od klirinškog duga koje će FBiH dobiti od Rusije trebalo bi prvo usmjeriti na otplatu duga za gas, a ne za izgradnju cesta, smatra većina federalnih poslanika, dok u Vladi ne misle tako. Poslanici s kojima smo razgovarali ističu da nemaju ništa protiv ulaganja u cestogradnju, ali da je izmirenje duga za plin na prvom mjestu kako taj entitet ne bi u januaru, u jeku grijne sezone, ostao bez ovog energenta, a građani cvokotali pored hladnih radijatora, dok u Vladi FBiH ipak smatraju da novac od klirinškog duga treba usmjeriti u infrastrukturne projekte.

Na naše pitanje kako će Vlada FBiH utrošiti ta sredstva i da li su tačne insinuacije da će budžet “pojesti” ovaj dug, Fadil Novalić, premijer, kaže da se Vlada FBiH od početka zalaže da se novac od klirinškog duga usmjeri u infrastrukturne projekte, konkretno u brzu cestu Lašva – Travnik.

Elvir Karajbić, šef Kluba poslanika SDP-a BiH, kaže da FBiH mora izmiriti svoja dugovanja za zemni gas i da ne treba gledati čine li to drugi.

“Ruska Federacija je svoj dug platila. Ne možemo očekivati da se nama izmire obaveze, a da mi to isto ne činimo”, kazao je Karajbić. Što se tiče ulaganja u cestogradnju, ističe da je ova stranka oduvijek podržavala infrastrukturne projekte, ali da ova vlada već tri godine obećava da će graditi ceste, a ne gradi ništa. “Čak nam je i premijer rekao – mi gradimo, ali vi to ne vidite”, kaže Karajbić.

Nezavisne novine


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu