Premijer FBiH Nermin Nikšić

Vlada FBiH podržava sve mjere koje će doprinijeti preventivnom djelovanju, sprečavanju nasilničkog ponašanja i zaštiti žrtava

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić sastao se u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa šefom Misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Brianom Aggelerom. Teme sastanka odnosile su se na aktuelnu situaciju u provođenu reformi u našoj zemlji, te saradnju u procesima donošenja propisa važnih za pridruživanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Premijer Nikšić upoznao je ambasadora o aktivnostima i napretku ostvarenom na donošenju zakona koji se tiču ispunjavanja prioriteta na evropskom putu naše zemlje. Na sastanku je kao jedno od važnih aktuelnih pitanja otvorenih nakon posljednih tragičnih događaja u Gradačcu, istaknuta i snažna opredijeljenost za saradnju i unapređenje zakonodavnog okvira koji će omogućiti efikasniju borbu protiv nasilja u porodici.

– Apsolutno podržavamo sve moguće mjere koje će doprinijeti preventivnom djelovanju, sprečavanju nasilničkog ponašanja i zaštiti žrtava. U pravcu donošenja izmjena i dopuna Krivičnog zakona, kao i drugih neophodnih zakona koji reguliraju ovu oblast već sam signirao određene akte za Vladu Federacije. Svakako da nam je u tom kontekstu dobrodošao doprinos, posredovanje i sugestije i OSCE-a, kao i svih dobrih praksi iz demokratskog svijeta – kazao je Nikšić.

Sagovornici su, također, ocijenili da je naophodno nastaviti rad na donošenju rješenja za zaštitu integriteta izbornog procesa u našoj zemlji.

– I na tom polju smo spremni dati apsolutni doprinos, kao što smo davali i ranije. Posebno želimo da imamo zakone kakve imaju i zemlje Evropske unije. Evropski put nema alternativu i najvažnije je da se nastavimo kretati u tom pravcu, jer ulazak u EU je najveći garant sigurnosti, stabilnosti i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine – poručio je premijer Nikšić.

Izražavajući snažnu podršku Misije OSCE-a u BiH evropskom putu naše zemlje, ambasador Aggeler istakao je spremnost za pružanje pomoći u izradi domaćeg zakonodavstva i rješavanju svih značajnijih pitanja. Uz šefa Misije OSCE-a u BiH, sastanku su prisustvovali i njegov zamjenik Thomas Busch, te politički savjetnik Ahmet Rifatbegović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.