Elvir Karajbić

Vlada FBiH nam još nije dostavila tekst zakona o demobilisanim borcima

Federalna vlada još nije dostavila Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Prijedlog zakona o demobilisanim borcima, i to je, prema riječima Elvira Karajbića, predsjedavajućeg ovog doma, razlog što se zakon ne nalazi na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma FBiH, koja je zakazana za 24. i 25. juni. Razgovarali smo i sa Salkom Bukvarevićem, federalnim ministrom za boračka pitanja, koji nam objašnjava da bi zakon o demobilisanim borcima trebao ići u Parlament FBiH u paketu sa rebalansom budžeta FBiH za 2019. godinu.

– Ne možemo staviti na dnevni red prijedlog zakona koji nismo dobili od Vlade FBiH. Nama Vlada niti je uputila rebalans budžeta FBiH za 2019. godinu, niti zakon o demobilisanim borcima. Čim Federalna vlada uputi te dvije tačke, potrebno je da se stavi i da se o tome raspravlja. Mi, što se tiče Zastupničkog doma FBiH funkcionišemo, e sada te zakone u istom tekstu treba da usvoji i Dom naroda FBiH – rekao nam je Karajbić.

Na pitanje da li će Zastupnički dom Parlamenta FBiH, ukoliko bude potrebno, zakazati vanrednu sjednicu zbog zakona o demobilisanim borcima i rebalansa budžeta, Karajbić nam kaže kako sve zavisi od Vlade FBiH.

– Vlada treba da traži da se stave te tačke dnevnog reda, i ukoliko želi da se raspravlja o njima, to će učiniti Zastupnički dom bez ikakvih odugovlačenja. Ali s tim što vlada treba dostaviti materijale zakona u Zastupnički dom – rekao nam je Karajbić.

faktor.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu