Zukan Helez

Vlada FBiH nabavila 60 automobila za ratne vojne invalide

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata FBiH Zukan Helez izjavio je da je nabavka automobila prošle godine propala zbog teških uvjeta provođenja tendera, te da mu je zadovoljstvo da su sada pri kraju tog postupka

SlikaFederalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata i kompanija ASA Auto potpisali su danas Sporazum o isporuci 60 automobila 100-postotnim ratnim vojnim invalidima prve kategorije.

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata FBiH Zukan Helez izjavio je da je nabavka automobila prošle godine propala zbog teških uvjeta provođenja tendera, te da mu je zadovoljstvo da su sada pri kraju tog postupka.

– Sad je sve do ove kompanije koja je dostavila najbolju ponudu i nadam se da će vozila biti isporučena u predviđenom roku – rekao je Helez i dodao da mu je želja da u ovoj godini, iz tekuće rezerve Vlade FBiH, bude nabavljeno dodatnih 60 automobila za ovu kategoriju.

Generalni direktor ASA Auta Senad Olovčić istakao je da je ta kompanija spremna da ispuni sve obaveze koje je preuzela, te da je siguran da će vozila ispuniti sva očekivanja, kako korisnika, tako i Ministarstva.

Nakon provedenog postupka javne nabavke, kompanija ASA Auto je izabrana kao najpovoljniji ponuđač koji je obavezan isporučiti 60 automobila "škoda octavia combi".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.