Reakcija

Vlada FBiH laže, a ko laže taj i krade

Povodom tvrdnji čelnika Vlade Federacije BiH, predvođenih premijerom Fadilom Novalićem i njegovim savjetnikom Zlatkom Hurtićem, o tome kako SDP BiH organizira proteste sa kojim se njihova nesposobna i u kriminalu ogrezla vlast suočava, želimo jasno poručiti kako se radi o lažima, a ko laže, taj i krade. Umjesto što traže lažni alibi u SDP BiH, bolje bi im bilo da se suoče sa činjenicom da su upropastili sve čega su se dotakli.

Metar autoputa nije, niti će biti napravljen u mandatu Vlade SDA SBB HDZ koju vodi Novalić. Neka javnosti objasne već jednom zašto se dva puta poništava tender za izgradnju autoputa od Međugorja do Počitelja, za šta na računima imaju 200 miliona KM ? Zbog čijeg lopovluka građani, umjesto da se već voze tom dionicom, čekaju da vide kada će se tender ponovo poništiti?

Ispred zgrade Vlade FBiH već pola godine spavaju prevareni borci Armije RBiH.

Gotovo da nema dana da neki sindikat u FBiH ne organizira štrajk glađu.

Penzije u FBiH se dijele na kredit već dvije godine, a cijenu toga plaćat će budući penzioneri kojim će se novim zakonom drastično smanjiti penzije.

Niti jedna marka iz budžeta u mandatu ove Vlade nije data za provedbu antikorupcionih zakona, što je samo po sebi krivično djelo.

Smije li Vlada konačno objasniti zbog čijeg lopovluka je zaustavljena izgradnja HE Vranduk, za čiju izgradnju im je ostavljen sav potrebni novac?

Sve ovo, u kombinaciji sa bahatošću premijera, njegovih ministara i savjetnika, koju javno ispoljavaju, po pravilu prema onim najsiromašnijim, uzroci su masovnog nezadovoljstva.

Zato bi im, umjesto što im SDP izgleda izlazi na san, bolje bilo da se u javi suoče sa činjenicom kako je to rezultat isključivo i samo njihove nesposobnosti i bahatosti.

Tačno je da SDP daje podršku radnicima u njihovoj borbi, ali ne želimo upasti u zamku da se opravdani radnički protesti tako jeftino ispolitiziraju kako to misli uraditi Novalić i njegova ekipa.

Mi ćemo nastaviti našu političku borbu protiv najgore i najbahatije vlasti koju nezavisna BiH pamti, jer je vitalni nacionalni interes svih ljudi ove zemlje da takva vlast što prije ode u istoriju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu