Igor Stojanović

Vlada FBiH, kao ni Trojka, nije predala nikome ništa, pa ni KCUS

Potpredsjednik Federacije Refik Lendo (SDA) reagovao je u srijedu nakon što je Vlada Federacije BiH smijenila upravu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te ih optužio da su KCUS isporučili HDZ-u.

Na njegove tvrdnje na Facebooku je odgovorio potpredsjednik FBiH Igor Stojanović (SDP).

“Poštovani gospodine Lendo,

Vlada FBiH, kao ni Trojka do sada nije predala nikome ništa. Pa ni upravljanje KCUS-om Sarajevo. Nemojte suditi po praksi u kojoj su dosadašnje Vlade predvođene vašom strankom izgubile presudu za agresiju Srbije na BiH, ili na štetu Bošnjaka napravile disbalans u broju direktora na državnom nivou. Vlada FBiH takve stvari pokušava popraviti”, rekao je Stojanović.

Stojanović je Lendi poručio da ‘ne postoje bolnice sa bošnjačkom većinom’.

“Ni u RS nisu srpske bolnice. Postoje doktori koji su školovani profesionalci sa položenom Hipokratovom zakletvom. Ili loši doktori koji biraju pacijente prema stranačkoj ili nacionalnoj opredijeljenosti. Postoje politike koje su svoje kadrove birale bez diploma ili sa lažnim diplomama.

I protiv toga se Trojka bori. KCUS Sarajevo sa budžetom od 200 miliona KM nije prostor za nadriljekarstvo i liječenje od sihira. Nemojte dijeliti pacijente po naciji”, kazao je.

Vlada FBiH, kaže Stojanović, će ovu instituciju pokušati vratiti svim građanima Bosne i Hercegovine.

“Nadam se, sa još kvalitetnijom zdravstvenom uslugom. Budite i vi osoba koja će pomoći da sarajevski KCUS bude najbolji u regionu i da zdravstvo bude dostupno svim građankama i građanima”, rekao je Stojanović.

Radio Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.