Bijedić

Vlada FBiH i ministarstvo prometa učinili velike napore da dovedu Wizz Air u BiH

Zahvaljujući tim naporima i brojnim sastancima, a prije svega ukidanjem aerodromskih taksi na aerodromima u Tuzli i Mostaru, uspio dovesti u BiH niskotarifne aviokompanije i time omogućiti građanima avioprijevoz poput onog koji se odvija u Evropi i ostatku svijeta

Slika

Povodom najave uvođenja dviju novih aviolinija  iz Tuzle, za Dortmund i Eindhoven, ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić čestitao je upravi Međunarodnog aerodroma Tuzla i čelnicima Wizz Aira na dosadašnjim sjajnim rezultatima i poželio im uspjeh u novim poslovnim izazovima.

– Moramo naglasiti da su Vlada FBiH i ovo ministarstvo učinili velike napore da dovedu Wizz Air, odnosno jednu niskotarifnu kompaniju u Bosnu i Hercegovinu – rekao je Bijedić u izjavi za Agenciju FENA.

Naglasio je da je zahvaljujući tim naporima i brojnim sastancima, a prije svega ukidanjem aerodromskih taksi na aerodromima u Tuzli i Mostaru, uspio dovesti u BiH niskotarifne aviokompanije i time omogućiti građanima avioprijevoz poput onog koji se odvija u Evropi i ostatku svijeta.

– Ukidanje takse za unapređenje avioprometa je direktno stimuliralo niskotarifne avioprijevoznike koji zahtijevaju drastično smanjenje svih troškova da bi bili u mogućnosti ponuditi povoljne cijene karata na svojim letovima – pojasnio je Bijedić.

Istakao je da je uvođenje ovih linija imalo veliki značaj ne samo za Tuzlanski kanton nego za cijelu BiH te da ih koriste i putnici iz zemalja regiona. 

– U  osam mjeseci koliko Wizz Air posluje s Međunarodnog aerodroma Tuzla već je letjelo oko 70.000 putnika, a očekuje se da će ih u ovoj godini biti duplo više – kazao je ministar Bijedić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.