Irfan Čengić

Vlada blokira usvajanje Strategije za mlade FBiH

Zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, Irfan Čengić bio je jedan od panelista konferencijr “Emigracije mladih iz zemalja Zapadnog Balkana-rješenja kroz politike, koju je organizovao NDI-Nacionalni demokratski institut.

“Kao konkretan rezultat ove konferencije sam obećao u podnijeti Inicijativu za otvaranje teme na sjednici PD Parlamenta FB8H (ne)usvajanja Strategije za mlade FBiH što je zakonska obaveza stara 9 godina”, istaknuo je Čengić.

Čengić smatra da na sjednici Parlamenta FBiH treba razgovarati o odlasku mladih, implementaciji Zakona o mladima i nepostojanju Strategije za mlade.

U svom izlaganju Čengić se dotakao izlaganja člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića da je SDA učinila sve sve što je mogla da zadrži mlade u BiH.

“Nije tačna izjava Dzaferovića da su učinili sve što su mogli, Vlada FBiH i kantonalne vlade koje vode SDA i HDZ blokiraju donošenje Strategije za mlade što je zakonska obaveza stara devet godina”, komentarisao je Čengić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu