SDP BiH

Vjerska i etnička obilježja u školama

Pojašnjenje pitanja

Etnički podijeljen obrazovni sistem je rak rana društva Bosne i Hercegovine, pored segregacije, diskriminacije i nemogućnosti da djeca uče maternji jezik u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, kao problem se nameću i vjerska i etnička obilježja u našim javnim školama.

 

Stav SDP BiH

Svi oblici segregacije u školama moraju prestati, vlasti trebaju osigurati inkluzivno i nediskriminirajuće okruženje za učenje u svim školama što uključuje i uklanjanje svih simbola koji predstavljaju etničku ili vjersku pripadnost. Javne školske ustanove finansiraju se iz budžeta koji podjednako pripada svim građanima Bosne i Hercegovine i nedopustivo je da se u školama ističu simboli samo jednog naroda ili simboli vjerskih zajednica.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu