Tuzla

Više od 24.000 članova SDP-a 31. maja bira između 181 kandidata za predsjednike lokalnih organizacija

Povodom obilježavanja dvadeset godina od tragedije na tuzlanskoj Kapiji, Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je svoju 11. sjednicu održalo u Tuzli. Prije sjednice Predsjedništva, članovi su položili cvijeće na tuzlansku Kapiju, u spomen na 71. izgubljen mladi život od strane agresorske granate prije 20 godina i pozvali nadležne pravosudne organe da počionice ovog zločina što prije privedu pravdi.

Na sjednici je usvojena lista kandidata za predsjednike opštinskih, gradskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDP BiH, za predstojeći prvi krug unutarpartijskih izbora zakazanih za 31. maj, dok će drugi krug izbora biti održan 7. juna.

Ovo je prvi put u bh. historiji da neka politička partija na principu Jedan član-Jedan glas bira rukovodstvo lokalnih organizacija. Na predstojećim izborima pravo glasa ima 24.436 članova koji su izmirili obaveze članarine, od skoro 29.000 reevidentiranih, koji će birati između 181 kandidata za predsjednike 78 opštinskih organizacija, 14 kantonalnih i regionalnih organizacija i sedam gradskih organizacija SDP BiH.

U toku ove sedmice će u većini lokalnih organizacija biti organizovane predsjedničke debate, gdje će svi kandidati imati mogućnost predstavljanja svojih programa i ideja, dok će na debatama okupljeni članovi imati priliku postavljanja pitanja kandidatima. Članovi Predsjedništva su pozvali sve kandidate da svoju kampanju članovima na debatama prezentiraju na fer i korektan način.

Članovi Predsjedništva su još jednom pozvali novu vladajuću parlamentarnu većinu da se uozbilji i da, umjesto što se bave podjelama fotelja u državnim kompanijama i stavljanja pod stranačku kontrolu profitabilnih preduzeća, počnu raditi na rješavanju nagomilanih problema građana.

Centar za informisanje SDP BiH

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.