OO SDP BiH Sanski Most

Vijećnik SDP BiH iz rijeke Sane spasio dvije djevojke od utapanja

Prava drama odigrala se u protekli petak na desnoj obali Sane u blizini gradskog mosta kada su dvije djevojke upale u rijeku i počele se daviti. Njihovi životi spašeni su zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti Fajke Malovčića, inače vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Sanski Most.

Malovčić kaže kako je pio kafu na terasi obližnjeg ugostiteljskog objekta i da je u jednom trenutku začuo pljusak vode i ženske vriskove.Potom je ugledao dvije djevojke u vodi, udaljene nekoliko desetina metara od njega kako tonu u dubinu. „Nisam nimalo oklijevao, skočio sam u vodu i uspio jednu od njih izvući na obalu. Potom sam se vratio po drugu djevojku, koja je već tonula, zgrabio je za kosu i također dovukao do obale”, prisjeća se Malovčić.

U tom su trenutku u pomoć pristigli i ostali gosti te je druga djevojka, koja je bila u kritičnom stanju, reanimacijom vraćena u svjesno stanje. Obzirom da su bile odjevene, pretpostavlja se kako su šetale, da se jedna od njih okliznula i upala u Sanu, dok je druga skočila za njom. Nezvanično saznajemo da se radi o dvije sestre iz Ključa koje su kobnog dana boravile u Sanskom Mostu.