OO SDP BiH Sanski Most

Vijećnik SDP BiH iz rijeke Sane spasio dvije djevojke od utapanja

Prava drama odigrala se u protekli petak na desnoj obali Sane u blizini gradskog mosta kada su dvije djevojke upale u rijeku i počele se daviti. Njihovi životi spašeni su zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti Fajke Malovčića, inače vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Sanski Most.

Malovčić kaže kako je pio kafu na terasi obližnjeg ugostiteljskog objekta i da je u jednom trenutku začuo pljusak vode i ženske vriskove.Potom je ugledao dvije djevojke u vodi, udaljene nekoliko desetina metara od njega kako tonu u dubinu. „Nisam nimalo oklijevao, skočio sam u vodu i uspio jednu od njih izvući na obalu. Potom sam se vratio po drugu djevojku, koja je već tonula, zgrabio je za kosu i također dovukao do obale”, prisjeća se Malovčić.

U tom su trenutku u pomoć pristigli i ostali gosti te je druga djevojka, koja je bila u kritičnom stanju, reanimacijom vraćena u svjesno stanje. Obzirom da su bile odjevene, pretpostavlja se kako su šetale, da se jedna od njih okliznula i upala u Sanu, dok je druga skočila za njom. Nezvanično saznajemo da se radi o dvije sestre iz Ključa koje su kobnog dana boravile u Sanskom Mostu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu