GO SDP Živinice

Vijećnici SDP-a nisu glasali da Željko Komšić bude počasni građanin Živinica

Gradska organizacija SDP BiH Živinice odlučno odbacuje iznesene neistine da su vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću glasali „ZA“ izbor Željka Komšića počasnim građaninom.

Na samoj sjednici Gradskog vijeća od 31 vijećnika, koliko ono broji, 19 je bilo „ZA“, 1 „PROTIV“ i 2 „SUZDRŽANA“. Niti jedan vijećnik Kluba SDP-a nije glasao „ZA“ jer je naš prijedlog za počasnog građanina bio drug Bogić Bogićević.

Jučerašnjim saopštenjem smo iskazali nezadovoljstvo načinom odabira pojedinih kandidata i nepoštivanjem doprinosa pojedinaca i organizacija koje se nisu našle među dobitnicima. Kompletan proces donošenja odluke i kriteriji kojima se rukovodila vlast u našem gradu su u potpunosti devalvirali vrijednost samih priznanja.

Nastavila se praksa dodjele priznanja i odlikovanja Grada dodvoravanjem političkim vođama i političkim podobnicima. Ljudi za koje se vežu brojne afere postaju naši počasni građani. Podsjećanja radi, prošlogodišnji počasni građanin, Fadil Novalić, akter je afere „Respiratori“. Pojedinci sumnjivog ugleda dobijaju najviša priznanja, a mnogi čestiti građani i ugledne organizacije su na marginama.

Oni koji su plasirali informaciju da je SDP podržao Komšića ostaju dosljedni dugogodišnjoj SDA-ovoj retorici, čiji je jedini cilj rušenje ugleda SDP-a, jedine državotvorne i multietničke partije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu