Saša Magazinović

Većina mojih postavljenih pitanja u Parlamentu su inicijative građana

O aktivnosti poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, između ostalog, govori i broj poslaničkih pitanja koja su uputili institucijama BiH.
Uoči naredne sjednice doma, koja je zakazana za 16. januar, poslanik SDP-a Saša Magazinović dobio je odgovor na 141 pitanje, dok je šest odgovora dobio Šemsudin Mehmedović iz SDA, tri odgovora dobio je Nikola Lovrinović iz HDZ-a BiH, dva Branislav Borenović iz PDP-a i po jedan Damir Arnaut iz SBB-a i Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke.

I na prošloj, drugoj po redu redovnoj sjednici Predstavničkog doma najaktivniji su bili Magazinović i Arnaut koji su dobili odgovore na po stotinak pitanja, a osim njih u postavljanju pitanja i dobijanju odgovora aktivni su bili Aida Baručija iz Naše stranke i Edita Đapo iz SBB-a, dok su ostali rijetko postavljali pitanja i samim tim i dobijali odgovore na njih. Kada je riječ o poslanicima iz Republike Srpske, jedino su Borenović i Mira Pekić iz PDP-a imali volju i želju da nekoj od institucija postave pitanje na koje su dobili odgovor.

Magazinović je za “Glas Srpske” rekao da je dobio veliki broj odgovora od institucija na svoja poslanička pitanja, ali da za komentar svakog pojedinačnog nema vremena te će na predstojećoj sjednici izabrati samo neke.

– Očigledno je da prema poslu kojim se bavimo imamo različit odnos kao i prema odgovornosti koju taj posao nosi. To doživljavam jedino ispravnim, da budem na raspolaganju ne samo onima koji su glasali za mene nego i onima koji u budućnosti mogu smatrati da sam ja ili politička opcija koju predstavljam odgovarajući reprezent onoga što su potrebe građana.

Većina mojih postavljenih pitanja su zapravo inicijative građana, ljudi koji mi se obraćaju sa različitim informacijama i potrebama da neki problem bude riješen, da se inicira rasprava o nekom pitanju. Izuzetno sam zadovoljan što ti građani na moju dobru volju i odnos prema njima da budem njihov predstavnik odgovaraju time što mi pomažu u vršenju ove odgovorne funkcije.

Ne vidim racionalan i zdravorazumski razlog za kolege koji se oglušuju o to¬ da predstavljaju ljude u mandatu u kome im je zadatak da budu poslanici tog istog naroda – rekao je Magazinović.

Glas Srpske


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu