Vahidin Smajlović

Rođen je 09.06.1967.  godine u Gračanici. Osnovnu i srednju Elektro -tehničku školu završio je u Gračanici. Poljoprivredni fakultet u Sarajevu – odsjek Stočarstvo upisao je 1987. godine. Zbog ratnih dejstava prekinuo je studije i kao borac Armije BiH  učestvovao u odbrani BiH u periodu od 1992-1995 godine. Prekinute  studije nastavio je  nakon rata, a  zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede , odsjeka Stočarstvo stekao je 1997. godine odbranom diplomskog rada pod nazivom ” Ishrana roditeljskog jata u dd ” Kokaprodukt” Gračanica. Od 1997 – 1999 godine radi u PZ ” Agrozem” Gračanica na poslovima tehnologa proizvodnje stočne hrane i ishrane brojlera i koka nesilica lake linije.

Od 1999- 2000 godine radi u firmi ” Hinus” Srebrenik kao tehnolog u proizvodnji stočne hrane. Od 2001- 2009 godine radi u firmi ”Agrokomplex Nutrition” Gračanica koja je bila u vlasništvu Mađarske firme ”Agrokomplex Central Soja” na poslovima direktora firme, a koja se bavila proizvodnjom i prodajom stočne hrane. U periodu od 2001- 2002 pohađao je kurs engleskog jezika i stekao uvjerenje o položenom petom stepenu engleskog jezika.

Od 2009  godine radi u firmi ” Agrofeed” Gračanica  koja se bavi proizvodnjom i prodajom stočne hrane, gdje je i  50 % suvlasnik firme.

Školske 2008/2009 godine na Tehnološkom Fakultetu u Tuzli upisao je postdiplomski studij na odsjeku Prehrambeno Inženjerstvo,2011. i stekao zvanje, Magistar tehničkih nauka iz područja prehrambenog inženjerstva.