Bogić Bogićević

Uzmimo odgovornost za razvoj BiH u svoje ruke, ne očekujmo poklone međunarodne zajednice

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Tuzla danas je obilježena 76. godišnjica od prvog oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu.

Tog 2. oktobra 1943. godine, Tuzla je bila najveći oslobođeni grad u porobljenoj Evropi.

Jednoglasnom odlukom vijećnika u Gradskom vijeću za počasnog građanina Tuzle proglašen je Bogić Bogićević, nekadašnji član Predsjedništva SFRJ, kome je gradonačelnik Jasmin Imamović, praćen gromoglasnim aplauzom, uručio zasluženo priznanje.  

– Ne vjerujem da rušitelji mogu biti graditelji, ne vjerujem da ovi koji čine zločine i podstiču mržnju, strah i nasilje, mogu razvijati svijest o tome da onaj ko ne uvažava i ne poštuje život drugog čovjeka, ne zaslužuje ni vlastiti život. Želim da takvu svijest razvijamo u BiH, da sve više na sebe uzimamo odgovornost za razvoj BiH, ne očekujući poklone međunarodne zajednice. Uvijek moramo znati ko su nam prijatelji i saveznici. Želim da tuzlanski uspjesi i ubuduće budu obilježavani pjesmom „Voljeni grade moj“ – rekao je Bogić Bogićević.

Povelja Grada Tuzla dodijeljena je Momčilu Đuriću, predsjedniku Srpskog građanskog vijeća – Pokreta za ravnopravnost. Prisutnima u prepunoj sali Narodnog pozorišta Tuzla obratili su se i Stjepan Mesić, nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske, te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

U ime domaćina, prisutnima su se obratili dopredsjednik Gradskog vijeća Mirel Mišković i gradonačelnik Jasmin Imamović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu