Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Uz Dodika državu BiH degradira i SDA

Na predstavljanju programa i kandidata SDP-a u Novom Gradu medijima se obratio i predsjednik ove političke stranke Nermin Nikšić.

Na pitanje novinara o posljednjoj posjeti Milorada Dodika Zagrebu te nekih komentara o ostalim članovima Predsjedništva BiH, on je kazao kako nažalost već duži period imamo degradiranje institucija države, kako iz Predsjedništva tako i sa drugih strana.

“Svjedoci ste kadrova koji su došli u Vijeće ministara BiH iz Republike Srpske, a oni ne bi mogli doći bez podrške partije iz FBiH, prvenstveno mislim SDA, i DF koji je s njima u koaliciji. Sve to narušava državu Bosnu i Hercegovinu i pokazuje koliko se ne drži do institucija. Nažalost to je pod paskom predstavnika međunarodne zajednice koji su stali iza CIK-a u prethodnom sazivu. Uvjeren sam da je Denis Bećirović pokraden na izborima, a da nije tako imali bi posve drugačiju situaciju u Predsjedništvu BiH”, kazao je on.

Da to nije bilo tako, nastavio je, mogli bi da branimo napade HDZ-a jer bi imali dva člana Predsjedništva izabrana glasovima građana, a ne nacionalnih stranaka. On kaže da se i tu pokazuje “kratkovidost SDA, kao i u slučaju isporučivanja domova naroda”.

Oko inicijative “Mali Šengen” kazao je kako državne institucije nisu u kapacitetu da donesu niti jednu ozbiljnu političku odluku te da oko ovoga treba “sjesti s privrednicima” te ukoliko oni vide da će to njima obezbjediti mogućnost napretka, podržati sam sporazum.

O mogućnosti formiranja nove Vlade KS Nikšić je kazao kako je danas jasno da opozicija ima većinu te da će vrlo brzo, a opet nakon što naprave program formirati novu vladu.

“Nismo se opredijelili da srušimo tu vladu zato što imamo 18 ruku. Želimo prvo napraviti program, revidirati onih 300 mjera koje smo imali, napraviti program koji će biti odgovor na pandemiju i tek onda krenuti u rušenje ove vlade i formiranje nove. To ćemo uraditi odmah nakon lokalnih izbora”, kazao je on.

Klix.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu