Damir Mašić

Uticaj osovine Dodik-Čović je evidentan u Parlamentu FBiH

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH je prekinuta glasovima zastupnika SDA, DF-a, HDZ-a, SBB-a, PDA, A-SDA i zastupnika Eldina Vračea koji su podržali zathjev HDZ-a da ne bude sjednice do izbora novog rukovodstva.

“U ime parlamentarne većine tražimo prekid današnje sjednice Zastupničkog doma do izbora rukovodstva doma u skladu s rezultatima parlamentarnih izbora održanih u oktobru 2018.”, stajalo je u prijedlogu zastupnika HDZ-a Mladena Boškovića kojeg su podržale navedene stranke.

Predsjednik Kluba SDP-a u ovom domu Damir Mašić izjavio je za Klix.ba da se radi o blokadi Federalnog parlamenta.

“Ovdje je sada više nego evidentno da postoji utjecaj osovine Dodik – Čović i na Parlament FBiH. Nažalost po zahtjevu HDZ-a postupili su i SDA i DF, a DF je praktično bio jezičak na vagi. Ovo se dešava istog dana kada HDZ i SNSD bojkotuju Dom naroda Parlamenta BiH te onemogućuju da BiH imenuje delegaciju u Vijeću Evrope”, kazao je Mašić.

Napominje da je osovina Dodik – Čović uspjela blokirati jedini organ viših nivoa vlasti koji je formiran i koji funkcioniše sa svim formiranim tijelima, a to je Predstavnički dom FBiH na čijem čelu je Elvir Karajbić iz SDP-a.

HDZ, SDA, DF i SBB traže da Parlament FBiH ne zasjeda dok se ne dogovore o izboru rukovodstva

Pocrtao je da ovaj dom za razliku od Doma naroda FBiH funkcionira, budući da navedeni dom vodi kadar HDZ-a.

“Nisu imali nikakve argumente za blokadu ovog doma budući da smo na već utvrđenom dnevnom redu imali tačke koje se odnose na životna pitanja građana poput statusa zdravstvenih radnika, situacije oko poskupljenja plina, rada Vlade FBiH, problematike kredita u “švicarcima” i sl. Mi iz Bh. bloka, SDP i Naša stranka, zajedno sa kolegama iz Naroda i pravde ćemo se boriti da Federacija BiH ne postane talac osovine Čović – Dodik”, pocrtao je Mašić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu