OO Vijeće Centar

Usvojena odluka o formiranju Foruma sigurnosti građana na inicijativu Kluba vijećnika SDP BiH

Članovi Foruma sigurnosti radili bi bez naknade, imenuju se na period od 4 godine, a čine ga

Slika

Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo na današnjoj sjednici usvojilo je Odluku o formiranju Foruma sigurnosti građana na osnovu inicijative koju je Klub vijećnika SDP BIH Centar pokrenuo prije nekoliko mjeseci.

U djelokrug rada Foruma sigurnosti spadaju razvijanje i provedba operativno-sigurnosnog plana Općine Centar putem zajedničkog planiranja i djelovanja tijela javne vlasti i drugih pravnih osoba zaduženih za sigurnost ljudi i imovine, javni red te kvalitetu života građana i građanki. 

Članovi Foruma sigurnosti radili bi bez naknade, imenuju se na period od 4 godine, a čine ga:

Predsjedavajući Općinskog vijeća, Općinski načelnik, predsjednici klubova vijećnika u Općinskom vijeću Centar, Sekretar Općinskog organa uprave, Pomoćnici načelnika u: Službi za lokalnu samoupravu, Službi civilne zaštite, Službi za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove, načelnik Prve policijske uprave Policijska stanica Centar i komandir Prve policijske uprave Policijska stanica Centar i predstavnik Profesionalne vatrogasne brigade.

Povremeni članovi u Forumu za sigurnost građana Općine Centar su: direktor jedne osnovne i srednje škole sa područja općine Centar, predstavnik JU „Djeca Sarajeva“ i jedan član savjeta mjesne zajednice.

Klub vijećnika SDP BIH Centar pokrenuo je ovo pitanje inspirisan  percepcijom generalnog propadanja, odnosno, degradiranja javnih prostora u urbanim sredinama pod čim se podrazumijevaju „fizički neredi ", poput grafita na zgradama, zapuštenih automobila, razbijenih prozora i smeća na ulicama, te na zapuštene javne površine općenito, koje u određenoj u određenoj mjeri narušavaju kvalitet života stanovnika, a mogu dovesti i do daljnjeg pogoršanja stanja okruženja ukoliko se ne kontroliše.

Forum sigurnosti Općine Centar ima za cilj poboljšati efikasnost Općine i njenih mjesnih zajednica u suočavanju sa sigurnosnim izazovima kroz unapređenje saradnje između mjesnih zajednica, agencija za provođenje zakona i ključnih općinskih dužnosnika i službi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.