Inicijativa Erne Delić

Usvojena Inicijativa SDP-a na Gradskom vijeću Tuzla za nabavku GPS narukvica za djecu sa autizmom

Vijećnica Kluba vijećnika i vijećnica SDP BiH Tuzla, Erna Delić na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća Tuzla, uputila Inicijativu za refundaciju troškova nabavke GPS narukvica za djecu sa autizmom. Inicijativa je na sjednici usvojena jednoglasno.

GPS narukvica za djecu sa autizmom u Bosni i Hercegovini, nebrigom viših nivoa vlasti se ne nalazi na listi ortopedskih pomagala te njenu nabavku ne finansira niti jedna od nadležnih institucija, odnosno njena nabavka nije pokrivena zdravstvenim osiguranjem.

Bježanje ili lutanje se smatra najopasnijim oblikom ponašanja djece oboljele od autizma te je nažalost jedan od uzroka smrti te djece. U drugim razvijenim zemljama za praćenje kretanja djece se koriste GPS narukvice, dok se takva vrsta zaštite u Bosni i Hercegovini ni ne spominje.

U ime Kluba, vijećnica Delić je u tekstu Inicijative predložila Gradonačelniku i nadležnoj Službi da se omogući zainteresovanim roditeljima ili drugim odgovornim osobama refundacija troškova kupovine GPS narukvica.

Predloženo je da se refundacija vrši preko tekuće rezerve Gradonačelnika ili da se prilikom usvajanja rebalansa budžeta Grada Tuzla za 2018.god. formira novi ekonomski kod u ovu svrhu. Ovim će se omogućiti roditeljima ili drugim odgovornim osobama koji nabave GPS narukvicu da potraže refundaciju sredstava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.