Usvojena inicijativa Muhidina Šertovića za izgradnju spomenika Armiji BiH na Ćojluku

Na prijedlog dr. Muhidina Šertovića, zastupnika SDP BiH u Skupštini USK, u Budžet Unsko-sanskog kantona koji je usvojen na jučer održanoj sjednici, uvrštena je stavka (koja Nacrtom Budžeta USK za 2019. godinu nije bila predviđena) u iznosu od 30.000 KM za izgradnju spomenika na Ćojluku.

U obrazloženju zahtjeva za dopunu Budžeta, dr.Šertović je izmedju ostalog napisao:

„ Grupa demobilisanih pripanika 511.sbbr ovih dana oživjela je nekoliko godina staru ideju da se u slavu i čast svih pripadnika 511.slavne, 5. Korpusa i ARBiH, ali prije svega u čast branioca i oslobodioca Ćojluka, na ovom krvlju natopljenom mjestu, izgradi veličanstven, 17 metara visoki spomenik kao podsjetnik svim mlađim generacijama na herojska djela pripadnika ARBiH, ali i kao opomena svima onima koji možda još uvijek maštaju o velikodržavničkim idejama, da u tome neće uspjeti. Projektna dokumentacija, urbanistička saglasnost i gradjevinska dozvola od strane općine Bosanska Krupa već su uradjeni a jedan od pripadnika 511.slavne darovao je više od 2000 kvadratnih metara svog zemljišta za izgradnju spomenika na Ćojluku”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu