SDP Bužim

Usvojen prijedlog o oslobađanju komunalne takse poduzetnika mlađih od 30 godina kao i poduzetnica bez obzira na godine

Na petoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća općine Bužim, usvojena je Odluka o komunalnoj taksi koja je prošle sjednice na zahtjev vijećnika OO SDP Bužim Armina Velića kao i zahtjev drugih vijećnika i vraćena na doradu.

Naime, na prošloj sjednici vijećnik ispred OO SDP Bužim tražio je da se u ovoj Odluci izmjeni član 9., te da se mladi poduzetnici do 30 godina oslobode plaćanja komunalne takse u prvoj godini od osnivanja privrednog subjekta, kao i žene poduzetnice bez obzira na godine starosti, a što je i prihvaćeno od strane predlagača. U narednom periodu planirano je podnošenje inicijative koja će  također biti usmjerena na povećanje zaposlenosti, ali i suzbijanja sive ekonomije, a najviše će se ticati demobilisanih boraca.

Svakako da je ovo jedno od naših obećanja u izbornoj kampanji za koje smo rekli da ćemo se založiti, a s ciljem povećanja broja zaposlenih u našoj općini. Uz planirana sredstva u budžetu za sufinansiranje pokretanja privatnog biznisa, ovo je jos jedna od olakšica za naše sugrađane koji se odluče na ovaj korak.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu