OO SDP Gračanica

Usvojen budžet općine Gračanica

Maksimalno angažovan i predan uspješnom radu Općinskog vijeća, može se nazvati rad Kluba vijećnika SDP-a Gračanica na posljednjoj sjednici ovog organa u 2018.godini. Diksusije i prijedlozi vijećnika Kluba SDP-a po svim važnijim tačkama dnevnog reda 25. sjednice rezultirali su između ostalog usvajanjem budžeta za 2019. godinu na koji su naši vijećnici imali prvo nekoliko prijedloga, a potom i amandmana uvrštenih u konačan dokument predlagača Općinskog načelnika, koji će biti mehanizam daljeg razvoja općine Gračanica. Cilj je i u 2019. godini unaprijediti život svih građana što će omogućiti i rad kroz usvojeni Program rada Općinskog vijeća Gračanica.

Kako je već ranije dogovoreno, a predviđeno izmjenama Statuta općine, vijećnicima je usvajanjem odluke o uspostavljanju mehanizma komunikacije s građanima tzv. “građanskog sata“ omogućeno da u koordinaciji Predsjedavajućeg Općinskog vijeća i građana ostvare bližu saradnju i dostupnost za konsultacije, njihove prijedloge i primjedbe kako bi i rad vijećnika na zadovoljstvo građana bio efikasniji. I ovaj način komunikacije vijećnici SDP-a jednoglasno su podržali.

I po ostalim tačkama koje su se našle na dnevnom redu posljednje sjednice u 2018. godini, vijećnici Kluba SDP-a dali su svoj doprinos, a posebno se istakli u pitanjima i inicijativama interesujući se između ostalog za uvođenje druge smjene rada Službe porodične medicine u Domu zdravlja u Gračanici te stvaranju boljih uslova za rad Poslovnice Zavoda zdravstvenog osiguranja u Gračanici kako bi se otklonile gužve koje već godinama stvaraju probleme građanima prilikom ovjeravanja zdravstvenih knjižica i ostvarivanja drugih usluga u ovoj ustanovi.

I na kraju zaključujući 2018. godinu u svom radu, Klub vijećnika SDP-a Gračanica je odlučan da i u nadolazećoj godini ostane dosljedan zacrtanim ciljevima i postavljenim zadacima, a to su prije svega napredak lokalne zajednice i stvaranje uslova za život kakav građani Gračanice zaslužuju. Sigurno je da neće biti lako i da je obiman posao pred nama te da je za ostvarenje navedenog potrebno i dosta vremena.
U tom pravcu svim građanima općine Gračanica želimo puno lične sreće, zdravlja, strpljenja i radosti i čestitamo nastupajuću 2019. godinu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu