Lana Prlić

Usvajanjem izmjena Zakona o radu radnici koji rade nedjeljom bi dobili slobodan dan

U Hotelu Evropa danas je održan okrugli sto o temi “Prava radnica zaposlenih u trgovačkom sektoru u BiH”. Ovom prilikom predstavljeni su i rezultati istraživanja fondacije Westminster Foundation for Democracy (WFD) koji su pokazali koja su to najfrekventnija kršenja prava radnica u sektoru trgovine.

Ovo istraživanje provedeno je u oba bh. entiteta na reprezentativnom uzorku radnica u trgovačkom sektoru.

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i potpredsjednica SDP-a Lana Prlić kazala je da će zahvaljujući rezultatima istraživanja imati bolje argumente u zastupničkim klupama.

“Moja partija je ta koja se bori i za radnička prava i ovi rezultati će biti pravi šlagvort za to. Ovo je generalni problem u našem društvu i rado predlažem ovakve stvari u Parlamentu. Trudit ću se da izlobiram neke zakone poput izmjena Zakona o radu, kako bi se regulisao slobodan dan i ljudima koji rade nedjeljom. Ono što je veliki problem su zakoni koji su zastarjeli i zaista je potreba nova zakonska legislativa, no nažalost to kod nas ide veoma sporo”, rekla je Prlić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu