SDP BiH

Uredbom o parkingu Vlada KS opet neustavno i nezakonito pljačka građane

Vlada Kantona Sarajevo nastavlja sa donošenjem nezakonitih odluka kojim se nastoji naplatiti što više novca od građana. Nakon blamaže sa retroaktivnim povećanjem cijena grijanja, Vlada Kantona Sarajevo donijela je Uredbu o organizaciji i načinu naplate parkinga u Kantonu Sarajevo.

Ovom Uredbom prekršena je presuda Ustavnog suda FBiH iz 2010. godine kojom je jasno rečeno kako se moraju poštivati nadležnosti opština u šta spada i pitanje organizacije i naplate parkinga. Također, s obzirom da se radi o pitanju upravljanja imovinom u vlasništvu svih građana odluku o tome može donijeti jedino Skupština Kantona, a nikako Vlada putem neustavnih uredbi.

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine KS zastupnici SDP BiH će tražiti od Vlade KS da odmah stavi van snage ovu Uredbu. U slučaju da se to ne desi odgovorne osobe u vladi i resornom ministarstvu morat će i krivično odgovarati.

Praksa pljačkanja građana od strane SDA Vlade u Kantonu Sarajevo, u formi neustavnih i nezakonitih odluka i uredbi, mora se zaustaviti.

Krajnje vrijeme je da premijer Konaković i njegovi ministri shvate da su oni u službi građana, a ne da su građani bankomat pomoću kojeg oni prikrivaju svoju nesposobnost da riješe bilo koji ozbiljniji problem.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu