Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa

Unapređenje ekonomskih odnosa kroz povećanje izvoza BH proizvoda u Kinu

Ermina Salkičević-Dizdarević je sa saradnicima u ponedjeljak 12.01.2015. godine održala sastanak sa delegacijom Narodne Republike Kine na čelu sa g-dinom Xu Xianfeng

Slika

 Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević je sa saradnicima u ponedjeljak 12.01.2015. godine održala sastanak sa delegacijom Narodne Republike Kine na čelu sa g-dinom Xu Xianfeng, zamjenikom generalnog direktora Odjeljenja za europske poslove pri Ministarstvu trgovine NR Kine.

Sastanku je prisustvovao i Nacionalni koordinator za saradnju sa NR Kinom  ispred kabineta predsjedavajućeg Vijeća Ministara BiH, g-din. Saša Marić.  Glavna tema sastanka bila je implementacija zaključaka sa Trećeg samita NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE) održanog u Beogradu 16. decembra 2014. godine, te pregled vanjskotrgovinske razmjene između dvije zemlje.

Razgovaralo se i o mogućnostima za unapređenje bilateralnih ekonomskih odnosa kroz povećanje izvoza bosanskohercegovačkih proizvoda na kinesko tržište, o učešću na trgovinskim sajmovima koji će se održati ove godine u NR Kini, o investicijama NR Kine u oblastima energetike ali i o grantovima NR Kine koji bi se koristili za izradu dokumentacije investicionih projekata u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici bh. strane su izrazili svoje zadovoljstvo produktivnim pristupom kineske Vlade u realizaciji zaključaka sa Samita na visokom nivou, te ponovo potvrdili svoju spremnost da Bosna i Hercegovina bude aktivan partner u realizaciji dogovorenih ciljeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.