Aner Žuljević

Umjesto za borbu protiv pandemije, Vlada FBiH daje novac za medijsku borbu protiv opozicije

Povodom medijske kampanje Vlade Federacije BiH za usvajanje “Korona-zakona” Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda FBiH, postavlja pitanje ko je i od kojeg novca platio ‘dugometražnu’ reklamu Vlade FBiH u kojoj se građani dovode u zabludu u vezi sa katastrofalnim prijedlogom ‘Korona zakona’.

„Zatim želim postaviti pitanje je li uloga javnog servisa da komercijalno vara građane i radi za sebičnu politiku koja brigu vodi samo o sebi i o povlaštenim tajkunima povezanim sa vladajućim strukturama?

Napominjem da TV pretplatu ne plaćaju vladajuće stranke, nego građani Federacije BiH. Javni servis treba da služi njima, javnosti, a ne vladajućoj politici bilo koje vrste”, naveo je Žuljević i dodao kako je
najskandalozniji plaćeni poziv Vlade FBiH građanima da na osnovu friziranih podataka kontaktiraju parlamentarne zastupnike i traže od njih da podrže zakon, jer će navodno samo tako doći do potrebne pomoći.

„Nezapamćeno je da jedna vlada plaćenom propagandom prisiljava ljude da vrše pritisak na parlamentarce da podrže njen zakon. To je klasična zloupotreba sistema i javnog servisa za vršenje pritiska na izabrane zastupnike. Umjesto da daje novac za borbu protiv pandemije, Vlada FBiH plaća javnu borbu protiv opozicije”, naveo je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu