KO SDP USK

Umjesto medijskog linča, formirajte vlast!

Povodom kontinuirane i niskomoralne medijske kampanje koja se posljednjih dana vodi protiv Predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona Agana Bunića, SDP BiH Unsko-sanskog kantona, poziva kreatore ovog „političkog cirkusa“ da se u nedostatku kvalitetnog političkog oružja za uspostavu vlasti na Unsko-sanskom kantonu, odgovorno posvete kreiranju politike i uspostavi vlasti na federalnom i državnom nivou, gdje su kao samoprozvani akteri preuzeli monopol i zaustavili svaku mogućnost napredovanja naše države.

Zgroženi gnusnim informacijama koje posljednjih dana zauzimaju medijski prostor, upozoravamo da ovakva kampanja najviše šteti ugledu građana našeg kantona, te zadužene za plasman ovakvih i sličnih bljuvotina pozivamo da se vrate u okvire političke i demokratske participacije a svoju energiju utroše na stvaranje boljih uvjeta života za građane kantona i države.

Žalosti nas činjenica da su pojedini predstavnici parlamentarnih stranaka u stanju koristiti ovakav vokabular, što u konačnici u velikoj mjeri devalvira kriterije političkog aktivizma u Bosni i Hercegovini i daje izuzetno loš primjer mlađim generacijama političkih lidera i budućim aktivistima.
Ovakvim ponašanjem glavni akteri kreiranja krize u koju je potonula kompletna država, građanima BiH i Unsko-sanskog kantona, samo pokazuju da jedini izlaz iz iste – jeste onaj prema graničnim prijelazima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu