KO SDP USK

Umjesto medijskog linča, formirajte vlast!

Povodom kontinuirane i niskomoralne medijske kampanje koja se posljednjih dana vodi protiv Predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona Agana Bunića, SDP BiH Unsko-sanskog kantona, poziva kreatore ovog „političkog cirkusa“ da se u nedostatku kvalitetnog političkog oružja za uspostavu vlasti na Unsko-sanskom kantonu, odgovorno posvete kreiranju politike i uspostavi vlasti na federalnom i državnom nivou, gdje su kao samoprozvani akteri preuzeli monopol i zaustavili svaku mogućnost napredovanja naše države.

Zgroženi gnusnim informacijama koje posljednjih dana zauzimaju medijski prostor, upozoravamo da ovakva kampanja najviše šteti ugledu građana našeg kantona, te zadužene za plasman ovakvih i sličnih bljuvotina pozivamo da se vrate u okvire političke i demokratske participacije a svoju energiju utroše na stvaranje boljih uvjeta života za građane kantona i države.

Žalosti nas činjenica da su pojedini predstavnici parlamentarnih stranaka u stanju koristiti ovakav vokabular, što u konačnici u velikoj mjeri devalvira kriterije političkog aktivizma u Bosni i Hercegovini i daje izuzetno loš primjer mlađim generacijama političkih lidera i budućim aktivistima.
Ovakvim ponašanjem glavni akteri kreiranja krize u koju je potonula kompletna država, građanima BiH i Unsko-sanskog kantona, samo pokazuju da jedini izlaz iz iste – jeste onaj prema graničnim prijelazima.