Damir Filipović

Umjesto fiktivnih pasoša, u RS bi se trebali pozabaviti masovnim odlaskom mladih

Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih SDP-a BiH, dao je izjavu povodom informacije u medijima, u kojoj se prenosi tweet Rajka Vasića, bivšeg generalnog sekretara SNSD-a, da je podmladak te stranke, u nizu manifestacija povodom 9. januara, neustavnog praznika koji se u manjem entitetu slavi kao Dan RS-a, napravio i pasoš Republike Srpske, sa datumom izdavanja 9. januara 2018. godine.

„Pasoš predstavlja obilježje države, a svi znamo ko jedini u Bosni i Hercegovini može izdati taj dokument – država i nikako entitet. Ovo možemo promatrati, kako je i navedeno, kao manifestaciju i performans u stilu „djeca se malo poigrala“. Ja samo znam da, ukoliko se nešto hitno ne uradi, više neće vrijediti ni pasoši, ni teritorija jer, u nakraćem, neće biti ni mladih, ni podmlatka.

Ovima koji su se igrali države je očigledno dobro, čim nemaju pametnija posla. Kao legalista pozivam ih na poštivanje odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti navedenog praznika te da se ozbiljno pozabave stvarnim problemima mladih te izbjegnu politikantstvo oponašujući stranačkog lidera, koji već više od decenije narodu obećava samo snove i ublehe koje se nikad neće ostvariti.

Nevjerovatno je kako se ova priča aktuelizira pred svake izbore u BIH. Svima bi nam bilo bolje kad bi se smirile nacionalseparatističke težnje i da zajedno pokušamo riješiti probleme koje tište mlade u svim dijelovima BiH“, naveo je Filipović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu