SDP BiH
Kantonalna organizacija SDP Sarajevo

Ukoliko Vlada KS ne povuče spornu uredbu o parkingu, podnosimo krivične prijave

Odluka SDA-ove Vlade Kantona Sarajevo da javne parkinge počne naplaćivati 24 sata dnevno, svim danima uključujući i praznike novi je oblik pljačke svih građana Sarajeva.

Očito je kako su svjesni da im ne preostaje još puno vremena na vlasti, pa svaki preostali trenutak koriste da od naroda otmu što je više moguće novca.

Aktuelna kantonalna vlast, predvođena SDA-om, je građane opljačkala na skoro svaki način koji je htjela, a ovaj put su patentirali praksu naplate javnog parkinga kakva ne postoji nigdje u svijetu.

Uredba kojom su utvrđene cijene parkinga je neustavna i suprotna odluci Ustavnog suda FBiH iz 2010. godine, kojom je utvrđeno kako su jedino opštine nadležne za organiziranje i upravljanje sistemom javnih parkinga.

Pošto se Vlada KS oglušila na ranije zahtjeve SDP-a da stavi van snage ovu Uredbu, protiv najodgovornijih ljudi iz Vlade Kantona Sarajevo podnijet ćemo krivičnu prijavu.

Pozivamo Tužilaštvo Kantona Sarajevo da počne reagirati na ovakve slučajeve i po službenoj dužnosti jer je SDA svoj kriminal i lopovluk odavno objavljuje u Službenim novinama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu