Anisa Bašović-Čengić

Ukloniti preostali otpad na lokalitetu Mošćanice

Anisa Bašović, zastupnica SDP BiH u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo nedavno je podnijela vijećnićku inicijativu za uklanjanje ostatka otpada sa lokacije Mošćanica u tzv. „Romskom naselju“.

„Nakon što je Općina reagovala na prvobitno podnešenu inicijativu za uklanjanje divlje deponije i kontaktirala KJKP RAD uklonjen je dio otpada. Ostali otpad nalazi se na nepristupačnom i strmom terenu i riječ je o građevinskom i ostalom otpadu koji također ugrožava životnu sredinu, međutim KJKP RAD nije u mogućnosti da ukloni ovu vrstu otpada, te se stalo sa djelovanjem po ovom pitanju.

Ovim putem molim nadležne službe da iznađu način da se otkloni ostatak otpada, naravno ukoliko postoji mogućnost u okviru svojih nadležnosti te ukoliko ne postoji mogućnost da se kontaktira Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS kao višem nadležnom organu za pomoć pri riješavanju ovog problema“, navela je Bašović-Čengić.