FOS SDP BiH Tešanj

Udruženje penzionera Tešnja umjesto priprema za septembarske proteste, vrši pripreme za odlazak na more

Nakon ljetnog reduciranja aktivnosti, Forum seniora OO SDP BiH Tešanj je utorak, 29. augusta, održao sjednicu Predsjedništva, proširenu aktivistima, koordinatorima iz osnovnih organizacija SDP-a.

Cilj sastanka je bio osvrt na dosadašnje aktivnosti, kao i na ukupno stanje u Općinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj, ali i koncipiranje plana zadataka u predstojećem periodu.
U diskusiji članova izneseni su kritički osvrti na pojedine sadržaje rada i djelovanja uz predlaganje rješenja u cilju intenziviranja rada svih nivoa organizovanja OO SDP BiH Tešanj.

Nije se mogla izbjeći ni tema o pitanju socio-ekonomskog stanja penzionera i nemaran odnos aktuelne vlasti naspram ovog pitanja, ali i Saveza penzionera, koji više koketiraju sa Vladom nego brinu o položaju penzionera.

Penzioneri u septembru najavljuju rješavanje nagomilanih problema na ulici. Da li će i kakve efekte imati protesti ostaje da se vidi.
Interesantno je da UG penzionera općine Tešanj koje, umjesto da vrši namijenjenu ulogu-između ostalog aktivno se pripremi za septembarski pokušaj stvaranja boljeg položaja penzionera, baš u navedenom vremenu planiranih protesta organizuje odlazak na more, kao da se ovo pitanje ne tiče svih penzionera i kao da će svi ljetovati.

SDP BiH konstantno ističe i pokušava uticati na odgovorne u državnim institucijama da se pitanje penzionera rješava u skladu sa stečenim pravom iz radnog odnosa, a ne u kategoriji socijalnih davanja.
Ove napore su počeli prepoznavati i sami penzioneri i opredjeljivati se za članstvo u SDP BiH, što je osjetno u zadnje vrijeme i kad se više ne plaše pritisaka poslodavaca.

Forum seniora SDP BiH će se prioritetno posvetiti pitanju zaštite radnika i promoviranju radničkih prava, pa u tom i prava penzionera, naravno uz podršku istih.

TEŠANJ ZA SVE NAS!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu