"Dan radosti"

Učenici područnih škola iz Goražda posjetili Sarajevo

Na poziv potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića, 49 školaraca područnih škola iz Goražda došli su posjetiti Sarajevo

SlikaPotpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, u sklopu svojih aktivnosti koje su posvećene djeci i mladima u FBiH, već više od godinu dana finansira projekt " Dan radosti" kojim je do danas Sarajevo posjetilo gotovo 1.500 školaraca.

Cilj projekta koji se realizuje i uz pomoć Centra za sport i rekreaciju Sarajevo jest da se djeci iz područnih osnovnih škola, učenicima prvih i drugih razreda omogući jednodnevni izlet u Sarajevo.

Današnji program posvećen je učenicima područnih škola iz Goražda. Za školarce iz Sadbe, Berića, Vitkovića, Bogušice Ilovače, Osanice, Resetnića i Kraboriša bit će ovo nezaboravan dan.

– Na poziv potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića, 49 školaraca područnih škola iz Goražda došli su posjetiti Sarajevo. Ovo je njima poseban dan jer su prvi put u posjeti Sarajevu i velika je vjerovatnoća, nažalost, da nikad više neće doći u ovaj grad – kazala je učiteljica u Osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar" u Vitkovićima kod Goražda Narcisa Hotović-Gluhačević.

U sklopu posjete Sarajevu, djeca obiđu Baščaršiju, ručaju u jednoj od poznatih sarajevskih ćevabdžinica, provozaju se tramvajem koji se posebno iznajmi za njih i vrhunac posjete je odlazak u kino gdje će pogledati animirani film, prilagođen njihovom uzrastu u 3D tehnologiji.

– Ovo je osmi put da djeca iz područnih škola s područja Federacije BiH dolaze u Sarajevo u okviru programa koji realizira Kabinet potpredsjednika Federacije i Centar za sport i rekreaciju općine Centar u saradnji s kantonalnim MUP-om. Program je prilagođen tako da djeca vide što više znamenitosti Sarajeva. Do sada je, u sklopu  ovog programa, Sarajevo posjetilo 1.500 djece – rekao je potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

Djeca nisu mogla sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje koje im je donio jednodnevni izlet u Sarajevo. Za većinu njih ovo je bila prva posjeta glavnom gradu BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.