Krunoslav Vrdoljak za Fenu

U županiji iz jedne obitelji ili rade svi ili ne radi nitko

Predsjednik Županijskog odbora i član Predsjedništva SDP-a BiH te nositelj županijske liste SDP-a za Skupštinu Hercegbosanske županije (HBŽ) Krunoslav Vrdoljak očekuje kako će SDP BiH na predstojećim izborima u BiH postići sličan rezultat kao 2010. godine.

Slika

Predsjednik Županijskog odbora i član Predsjedništva SDP-a BiH te nositelj županijske liste SDP-a za Skupštinu Hercegbosanske županije (HBŽ) Krunoslav Vrdoljak očekuje kako će SDP BiH na predstojećim izborima u BiH postići sličan rezultat kao 2010. godine.

– Ipak, sagledavajući objektivno sveukupnu situaciju, osvojit ćemo nešto manje glasova, ali računajući s činjenicom da ovaj put ima više relevantnih stranaka nego prošli put, i s tim brojem glasova očekujemo biti najjačom strankom na federalnoj i državnoj razini – kazao je Vrdoljak u razgovoru za Fenu.

Po njegovim riječima,u Hercegbosanskoj županiji stanje je nešto drukčije. Iako SDP nije najjača stranka, evidentan je porast broja njegovih glasača te SDP računa osvajanje dva mandata u Skupštini HBŽ-a, dodao je Vrdoljak.

U odnosu na druge političke stranke, Vrdoljak kao prednost SDP-a navodi da ta stranka preferira ekonomske teme i rješavanje problema za razliku od "jalovog političarenja ostalih".

Vrdoljak dalje kaže kako nepotizam pri zapošljavanju nije politika SDP-a te ga neće promovirati kao stil ponašanja, dok će korupciju početi tretirati kao najveće zlo sistema i tako se prema njoj ponašati.

Istaknuo je problem 30 posto prekobrojnih u javnom sektoru na prostoru HBŽ-a, te najavio kako će SDP taj višak početi prevoditi u realni sektor.

– To je naš program, njegova realizacija nije jednostavna, ali istinski namjeravamo u tom pravcu djelovati. Drugi koji su bili u vlasti od rata na ovamo nisu tako djelovali, a dokaz je stanje u kojem se ovaj prostor trenutno nalazi – kazao je Vrdoljak.

Kada je u pitanju trenutnu situacija u Hercegbosanskoj županiji, Vrdoljak kaže kako vladajući nisu niti pokušavali rješavati veoma bitne probleme ovih prostora te dodaje kako on osobno ne zna niti jedan ekonomski problem u Županiji koji je detektiran, a kamoli riješen.

– Nova radna mjesta, odnosno pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta u privredi, vladajući nisu ostvarili. U javnom sektoru je, naravno, bilo zapošljavanja. Ali po pravilu, ili bolje rečeno, isključivo po ‘rodijačkom principu’ tako da imamo situaciju da u županijskim institucijama iz jedne obitelji ili rade svi ili ne radi nitko – istaknuo je Vrdoljak.

Upozorio je kako oni koji nemaju rodbine među vladajućima odlaze u zemlje Europske unije u potrazi za poslom.

Nema službenih podataka koliko je u posljednje vrijeme ljudi napustilo HBŽ, no, po Vrdoljakovim riječima, taj broj je ogroman, a još je više zabrinjavajuće što vladajući nisu dali niti jedan komentar na tu temu.

Kada su u pitanu prioriteti SDP-a nakon izbora, prvi čovjek te stranke u HBŽ-u kaže kako će u fokusu biti gospodarski razvoj.

– ŠGD Hercegbosanske šume moraju ostvarivati ostatak dohotka od 10 i više milijuna KM, treba riješiti probleme naknade za korištenje akumulacije Buško Blato uz naknadu od 30 milijuna KM umjesto dosadašnja 3 milijuna, završiti pripajanje rudnika Tušnica Elektroprivredi, potpuno promijeniti koncept razvoja poljoprivrede u Županiji, mjesto i ulogu gospodarstvenika podići na potrebnu razinu, a tim stvarati pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta uz uvođenja reda u elektroenergetski sustav te javni sektor svesti u realne okvire – poručio je Vrdoljak.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.